Paràmetres de la finestra

Aquests paràmetres es poden mostrar/ocultar fent clic al botó etiquetat Mostra paràmetres o Oculta paràmetres.

Generalment els recursos es visualitzen en una finestra dins d'un marc, amb els controls de navegació de Moodle al marc del capdamunt. Si ho preferiu podeu suprimir aquest marc i fer que el recurs ompli la finestra com una pàgina web normal.

També podeu fer que el recurs aparegui en una nova finestra emergent. Doneu aquests passos:

 1. En la secció Finestra:, seleccioneu 'Nova finestra'.
 2. Desseleccioneu les opcions que no voleu fer servir.
  Permet redimensionar la finestra

  Si manteniu seleccionat aquest element permetreu que els usuaris canviïn la mida de la finestra que heu definit. En general és aconsellable deixar-lo seleccionat, però de vegades el recurs té una mida fixa i pot tenir sentit blocar la mida de la finestra.

  Permet el desplaçament dins de la finestra

  Aquest element permet que els usuaris es desplacin dins de la finestra per veure tot el recurs. Si aquest element es desactiva, els usuaris només veuran la part que càpiga dins de les mides de finestra definides i no podran desplaçar-se per veure la resta del recurs.

  Mostra la barra d'enllaços del navegador

  Aquest element permet que els usuaris vegin a la finestra la barra d'enllaços/adreces/favorits del seu navegador.

  Mostra la brra d'ubicació

  Voleu que els usuaris vegin l'URL (adreça web) del recurs? Si és així, deixeu activada aquesta opció. Si no, s'ocultarà la ubicació del recurs.

  Mostra la barra de menús

  Deixeu aquest element activat per tal que els usuaris tinguin accés la barra de menús en aquesta finestra. Generalment això és útil, però algunes presentacions gràfiques queden millor sense barra de menús.

  Mostra la barra d'eines

  Mostrar la barra d'eines farà més fàcil la navegació als usuaris gràcies als botons Endarrere/Endavant, Inici, i Refresc.

  Mostra la barra d'estat

  Mostrar la barra d'estat del navegador permet accedir a la informació del navegador: p. ex. quina part del recurs s'ha baixat, o informació de seguretat.

 3. Determineu la mida de la finestra que voleu obrir.

  Molta gent segueix utilitzant una resolució mitjana de 800x600. En molts casos serà millor que definiu una mida inicial una mica més petita, p. ex. 600 d'alçada i 480 d'amplària.

  Si deixeu aquests camps en blanc la finestra emergent tindrà exactament la mateixa mida que la finestra principal de Moodle en la qual farà clic l'usuari per veure el recurs.

√ćndex de tots els fitxers d'ajuda